vrijdag 14 september 2012

13-14 september 2012

Week 45

Donderdag 13 september is het de dag van de kanker! We krijgen in het ziekenhuis allemaal een geel lintje opgespeld! Iedereen behalve Ties?? Hij wilde in geen geval een lintje ;o)
Vandaag komt ook een goede buur, maar vooral een hele goede kameraad mee vergezellen (merci om er een dagje bij te willen zijn :o))

Het aanprikken ging heel goed en zijn gewicht is ook heel goed!! 19.3kg!!! (EN eerst goed naar de grote wc geweest hé!!)

Om 11.45 krijgen we goedkeuring voor de Cyclofosfamide, een hele mond vol he?! Als de clini-clowns s'middag langskomen mogen (lees; MOETEN, ook het handpopje) ze mee-eten van Ties z'n pistoleeke :o))

                         met clown 'mouche' zoals in choco-mouche :o)

Rond kwart na 1 komen ze al zofran geven en een kwartiertje later een shot 'mesna', een medicijn om de blaas te beschermen tegen irritaties!
Van 13.45 loopt de vincristine en daarna de Cyclofosfa... Als alles goed blijft gaan mogen ze morgen dan ook om 15.15h naar huis..

We hebben vandaag ook een bezoekje gekregen van een lieve dame :o) voor Ties had ze een pakje bij, zijn gezicht was echt geld waard!!! ZO blij en enthousiast met z'n nieuwe autootjes. Merci! Ps; we branden hier ook een kaarsje voor jou en je man!!!



Ondertussen is het 19.30 en Ties is nog altijd op de gangen aan't rondfietsen, en wij er maar achteraan hollen :o)
Het ziet er naar uit dat de nacht goed gaat verlopen, maar toch, vingers en tenen kruisen!!!!




Vrijdag-ochtend om kwart voor 9 belt Kristof me, OHJEE is m'n eerste gedachte!! Maar als snel hoor ik op de achtergrond een moe maar vrolijk Tiesje zeggen 'ikke choco eten'. Om 23uur gisteravond heeft hij even gehuild omwille van pijn in zijn voet! We denken een kramp, omdat de chemo voor een magnesium-tekort kan zorgen??
Na ene pijnstiller ging het snel weer beter.. de rest van de nacht is dan voor Ties goed verlopen, Kristof heeft dan weer onrustig geslapen tot een uur of 4...

Oma & opa waren ook in het UZ vandaag, helaas niet alleen voor de gezelschap :o( voor haar zijn het ook nog even bange tijden..

2 opmerkingen:

  1. Hallo Els ! Via Claudia's Facebook kwam ik op de jouwe terecht en zo ook hier op je blog. Heb eens even wat zitten lezen, wat maken jullie en Ties ene hoop mee zeg.. Ik hoop dat we hem snel weer aan de schoolpoort mogen zien !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hela,
      van zodra zijn bloed het weer toelaat komt hij weer naar school!! :o) hij gaat ook heel graag, dus dat is zeker het probleem niet he... :o)) tot heel binnenkort!

      Verwijderen